Release & Reset

Workshopen Release & Reset kombinerer Myofascial release, eller bindevevsmassasje, med kunnskap om hvordan kroppen din er satt sammen.

Her lærer du hvordan du selv, ved hjelp av Myofascial release (MFR) kan skape sirkulasjon, og stimulere bindevevet til å fornye seg og reparere skader. I tillegg kan MFR løse opp mer gjenstridige bindinger som kan ha oppstått i vevet over tid, og hjelpe deg å etablere bedre holdning og bevegelsesmønstre. Det er mye du kan gjøre selv for å forebygge problemer og endre uvaner som kanskje allerede har resultert i «vondter».

Siden bindevevet er så rikt på sanseceller og nerver kan målrettet, direkte stimulering bidra til økt kroppsbevissthet og koordinasjon, og bedre evnen til å sanse og kontrollere bevegelsene dine. Det kan gjøre deg oppmerksom på «blindsoner»; områder du har mindre kontakt med, og muskler som jobber for mye eller for lite.

Myofascial release er nyttig, ikke bare for skadebehandling og smertelindring, men også for bindevevets helse og elastisitet. Visste du at bindevevsmassasje kan stimulere produksjonen av collagen og hyaluronsyre, som avtar med alderen? En ekstra bonus er at slaggstoffer som har hopet seg opp fraktes vekk og ut av kroppen.

Kursene komplementerer hverandre, men kan også tas uavhengig av hverandre.

 
fot_oppe.jpg

Release & Reset: Hofter og ben - lørdag 24. august

Hoftene er knutepunktet mellom over- og underkroppen din, og skal koordinere bevegelsene i ben og overkropp. Mange ryggproblemer har sitt utspring her, og kunnskap om disse sammenhengene kan forebygge og lindre mange plager.

Med bevisst bevegelse, rolig strekk og egenmassasje skal vi bevege, bevisstgjøre, styrke og løse opp i hofter og ben. Vi henter elementer fra yoga og pilates, og tar i bruk terapiballer og andre hjelpemidler.

Dette er en rolig time som passer alle, uansett erfaring og fysisk form. Du vil forlate timen med fornyet energi, større forståelse og gode verktøy for å løse opp spenninger og forebygge slitasje og belastningsskader.

Tid: Lørdag 24. august kl. 12-14
Sted: Kjernekraft Yoga og Pilates, Storgata 23, 0154 Oslo
Pris: kr. 450,- (400,- for medlemmer)

 
reverse_anjali.jpg

Release & Reset: Skuldre og rygg - lørdag 26. oktober

Skuldrene dine er skapt for stor bevegelighet, samtidig som de skal være et stødig fundament for armenes bevegelser gjennom jobb, trening og fritid. Hver dag utfordres de til å bære, løfte, trekke, skyve, holde, i tillegg til mikrobevegelser med tastatur og mus. Feilbelastning, svakheter og spenninger her kan skape problemer som forplanter seg til nakke, rygg, albue, arm og håndledd.

Med bevisst bevegelse, rolig strekk og egenmassasje skal vi bevege, bevisstgjøre, styrke og løse opp i skuldre og overkropp. Vi henter elementer fra yoga og pilates, og tar i bruk terapiballer og andre hjelpemidler.

Dette er en rolig time som passer alle, uansett erfaring og fysisk form. Du vil forlate timen med fornyet energi, større forståelse og gode verktøy for å løse opp spenninger og forebygge slitasje og belastningsskader.

Tid: Lørdag 26. oktober kl. 12-14
Sted: Kjernekraft Yoga og Pilates, Storgata 23, 0154 Oslo
Pris: kr. 450,- (400,- for medlemmer)

 

Kjernekraft Yoga og Pilates ligger i Folketeaterpassasjen, Storgata 23, Oslo.

Studioet et fullt utstyrt med matter og andre props. Jeg tar med baller og annet utstyr til alle, men ta gjerne med dine egne hvis du foretrekker det.

IMG_9729.JPG