Neurokinetic Therapy (NKT)

Neurokinetic Therapy er en metode som ble utviklet av David Weinstock m.fl. på midten av 1980-tallet for å kunne avdekke og korrigere dysfunksjoner i bevegelsesapparatet. NKT er en innovativ tilnærming til manuell muskeltesting som kan brukes som både kartlegging og rehabiliterende teknikk for ryggsmerter, nakkesmerter, carpal tunnel og andre skader.

Ensidige, repetative bevegelser, feilbelastninger og skader kan over tid føre til at enkelte muskler slutter å gjøre jobben sin, slik at andre muskler, som ikke er ment for det blir nødt til å ta over. Dette innarbeides i det motoriske senteret i hjernen som automatiserer de nye bevegelsesmønstrene ut i kroppen via nervesystemet. Slike mønstre kan være vanskelige å endre uten hjelp, og kan på sikt skape problemer i form av overbelastning og feilstillinger som igjen resulterer i smerte.

Med avansert muskeltesting, manuelle teknikker og aktivering av spesifikke muskler kan disse dysfunksjonelle mønstrene endres nevrologisk, slik at musklene får tilbake sin rette funksjon. For å fullføre «omprogrammeringen» får du bestemte øvelser i hjemmelekse, slik at nye funksjonelle mønster integreres.

For øyeblikket bruker jeg NKT som et supplement i privattimer og annen behandling. Jeg vil etterhvert kunne tilby egne konsultasjoner med Neurokinetic Therapy.