Neurokinetic Therapy (NKT)

Hvis du føler deg svakere eller mindre bevegelig på den ene siden enn den andre, eller hvis du har «vondter» som du aldri finner helt ut av, kan Neurokinetic Therapy være til hjelp. NKT kan være et nyttig redskap for å begynne å nøste i de problemene som fortsetter å komme tilbake over tid, og som kanskje flytter seg rundt fra hofte til kne til skulder.

Ensidige, repetative bevegelser, feilbelastninger og skader over tid kan føre til at enkelte muskler slutter å gjøre jobben sin, og at andre muskler, som ikke er ment for det blir nødt til å ta over. Dette innarbeides i det motoriske senteret i hjernen som automatiserer de nye bevegelsesmønstrene ut i kroppen via nervesystemet. Disse mønstrene kan være vanskelige å endre uten hjelp, og kan på sikt skape problemer i form av overbelastning og feilstillinger som igjen resulterer i smerte og slitasje.

Med avansert muskeltesting, manuelle teknikker og aktivering av spesifikke muskler kan disse dysfunksjonelle mønstrene endres nevrologisk, slik at musklene får tilbake sin rette funksjon. For å fullføre «omprogrammeringen» får du bestemte øvelser i hjemmelekse, slik at nye funksjonelle mønster integreres.

NKT er en innovativ tilnærming til manuell muskeltesting som kan brukes som både kartlegging og rehabiliterende teknikk for ryggsmerter, nakkesmerter, carpal tunnel og andre skader.

Jeg bruker NKT som et supplement i privattimer og annen behandling.

 

 
GryBech-Hanssen_0848cweb.jpg

Gry Bech-Hanssen

Yoga // Pilates // Strukturell Balansering

Gry bruker sin erfaring fra yoga, pilates, dans, mindfulness, bindevevsterapi, strukturell integrering og nevrologisk omprogrammering for å hjelpe deg å skape positive og varige endringer og økt livskvalitet.