Foto Charlotte Sverdrup

Min bakgrunn

Som syvåring begynte jeg å danse ballett, og etter utdannelsen på Statens Balletthøgskole (KhiO) ble hobbyen en karriere. Jeg har jobbet som profesjonell danser i Norge og utlandet i over 20 år. I 2007 utdannet jeg meg videre som pilatesinstruktør, og har siden utvidet repertoaret med yoga, Structural Bodywork, Neurokinetic Therapy og klassisk massasje.

Helt siden jeg som liten sto midt på stuegulvet og danset hver gang jeg hørte musikk, har bevegelse vært en stor og viktig del av livet mitt. Alle årene med dans har lært meg om flyt, kroppsbevissthet og helhetlig bevegelse. Pilates har gitt meg kontroll og detaljorientering, og yoga bidrar med tilstedeværelse, ro og oppmerksomt nærvær. Utdannelsen innen massasje, Structural Bodywork og Neurokinetic Therapy har gitt meg grundig kjennskap til anatomi, funksjon, holdnings- og bevegelsesanalyse og avansert muskeltesting. Jeg har undervist dans, pilates og yoga for PRODA-Profesjonell Dansetrening, studentene ved KhiO og Norges Dansehøyskole, flere av de store pilates- og treningsstudioene i Oslo, og et antall større bedrifter.

All kunnskap og erfaring jeg har samlet gjennom årene bruker jeg nå til å skreddersy funksjonell og skadeforebyggende trening og behandling for stive kontorskuldre, vonde rygger og stressede hoder på din arbeidsplass eller privat.

Foto Charlotte Sverdrup

Hva jeg jobber mot

Når du trener med meg vil jeg at du skal oppleve gleden ved å ta vare på kropp og sjel i øyeblikket, og på en trygg måte nå nye nivåer av styrke, utholdenhet og fleksibilitet.

Mitt mål er å bli den bevegelsesterapeuten jeg har savnet gjennom min egen dansekarriere. Med inngående kunnskap om anatomi, bevegelse og funksjon håper jeg å kunne hjelpe deg å avdekke årsaken til akkurat dine plager og utfordringer, og ikke bare behandle symptomene. Når vi vet hva som forårsaker smerte og dysfunksjon, kan vi sammen, ved hjelp av bevisst trening og manuell behandling - hver for seg eller i kombinasjon - gjøre grep som kan skape positive endringer over tid.

I verktøykassa har jeg sofistikert og bevisstgjørende trening og holdningskorrigerende manuell behandling, som i kombinasjon kan bidra til å endre dysfunksjonelle bevegelsesmønstre, skjevheter og kompensasjoner. Min tilnærming er både detaljorientert og helhetlig, bevisst og lekfull.

Kundekretsen min inkluderer alt fra aktive dansere til stillesittende kontorarbeidere. Fagfeltet er i stadig utvikling, og en sentral del av min praksis er å holde meg oppdatert på spennende forskning og nye teknikker gjennom kurs med ledende utøvere i de respektive fagfeltene.

Kvalifikasjoner

Statens Balletthøgskole - danser
Pilates Room - Sertifisert pilatesinstruktør
Pavones Yoga Center, Costa Rica - Multidimentional Yoga Teacher RYT-200
Anatomy Trains UK - Structural Bodyworker
Axelsons Body Work School  - Diplomert massør
Yoga Medicine  - Videreutdanning 500hr - Skulder, Rygg, Hofter, Myofascial Release (pågående)
Neurokinetic Therapy - Sertifisert Level 2 av 3