Strukturell Balansering

I Strukturell Balansering ser vi kroppen som ett sammenhengende system, hvor alt henger sammen, og alle elementene påvirker hverandre. Med utgangspunkt i bindevevet ser vi på hvordan holdnings- og bevegelsesmønstre, feilbelastning eller mangel på bevegelse kan skape kompensasjoner som ofte får konsekvenser helt andre steder i kroppen.

Strukturell Balansering (også kalt fascial release) er en form for manuell terapi som fokuserer spesifikt på bindevevet (fasciaen), som omslutter alle strukturer i kroppen.

I Strukturell Balansering bruker vi detaljert holdnings- og bevegelsesanalyse sammen med kunnskapen om hvordan bindevevet binder spesifikke muskler sammen i lange kjeder fra topp til tå, og fra innerst til ytterst i ulike lag i kroppen, slik at vi kan begynne å avdekke hvor og hvordan et problem har oppstått.

For å frigjøre det vevet som «sitter fast», eller ikke beveger seg optimalt, benyttes dyp manipulering av kroppens mykvev kombinert med klientens bevegelse. Denne kombinasjonen av bevegelse og manuelle teknikker gir effektive og langvarige resultater.

Målet er å gjenopprette balansen mellom kroppens muskel- og bindevevsstruktur og tyngdekraften.

En behandling vil begynne med en stående holdnings- og bevegelsesanalyse. Gjennom timen vil du dels ligge på behandlerbenken, sitte eller bevege deg stående.

Anbefalt behandlingstid 90 minutter.


GryBech-Hanssen_0848cweb.jpg

Gry Bech-Hanssen

Yoga // Pilates // Strukturell Balansering

Gry bruker sin erfaring fra yoga, pilates, dans, mindfulness, bindevevsterapi, strukturell integrering og nevrologisk omprogrammering for å hjelpe deg å skape positive og varige endringer og økt livskvalitet.